10 mars, 2008

Som den alltid har vært?

får beklage for leserne mine at det har tatt så lang tid å skrive et nytt innlegg, men her kommer det. Til gjengejeld skal jeg skrive to idag!

Kom over en interessant artikkel i BT idag: "Kan ta «helvete» ut av Bibelen"

Det som ikke er mest interessant (for min del) at at Odd Bondevik ønsker å bytte ut ordet "helvete" til et annet med samme betydning, men det er kommentarene som kommer etterpå.Idag hadde vi om hva som kjennetegnet den norske kristendommen i misjonsteologi på skolen, og da blir denne artikkelen ekstra interessant

Den illustrerer helt klart at nesten alle i Norge har en mening om religion, og det er positivt, for det betyr at religion er viktig

Det som er det mest interessante er derimot svarene som kom. Jeg ble rett og slett litt overrasket. Som vanlig på sånne debattitnnlegg hamrer ateister løs, og vil ha vekk hele bibelen, men det som var spesielt var det var noen andre som også kommenterte, og skrev at de ville ha bibelen som den alltid hadde vært, og det virket ikke ut fra synspunktene de presenterte at de var "overbeviste kristne".
Hvorfor var det så spesielt? For hvis det er noe kirken opplever at de har utfordringer med, så er det bl.a. helvete. Vi er veldig redde idag for å snakke om fortapelsen, så for min del inspirerer det meg til å fortsatt holde på hele kristendommen. Hvorfor er vi redde, hvis det er hele kristendommen folket vil ha?

------------------------------------------------------------
" Fjernes helvete, så fjerner du hjemmet til Gammel-Erik, og en djevel uten bopel vil nokk hevne seg. Fortsetter de og tukle med den hellige bok, vil jeg i protest, brenne søttendes mai flagget mitt på altanen og fyre av en nyttårsrakett. " (Inge Ingeson)

"Hvilket ord er IKKE preget av tidligere tenkning?
Om vi skal tenke slik som Odd Bondevik gjør her, må vi jo fjerne hele språket vårt.
Dette er REN POPULISME. Fjern ord og tanker folk flest ikke liker fra bibelen, og få mer støtte i samfunnet. Luringene i kirken har overlevd vanskelige tider før, så dette kan de...
(Bare tenk på når det va fullt av hekser i landet, kirken overlevde dem også - MEN forskjellig tid krever forskjellig handling)" (B.B.V.)

"Når de kristene har påtvunget Norge denne relgionen, så har de ingen grunn til å endre på den. Kan være glad de har noen tilhgengere i det hele tatt" (Balder)

"Detsom de fjerner noe kan de jo bare fortsette med andre ord og uttrykk. Til slutt stå vi igjen med Koranen eller Mein Kamf. Gud blir hetende Jens og Jesus får navnet Kristin. På den måte blir det veldig moderne. Så kan jo Johannes være homofil. Utrolig hva som kan gjøres. Da blir det veldig moderne. Til slutt kan vi gi Odd Bondevik sparken, da spare vi masse penger i tillegg."(Mr. Nelson)


"Hei!
Helvet har det alltid stått i biblen. Gud har ikke endra seg derfor skal ordet ikke endre seg. De må legge ned Frelsesarmeen og da, for i deres regler står det ordet Helvete.
Mvh Erling" (Erling)

"det er ikke så rent lite snikete av bibelfolket at de ønsker å tilpasse sin religion til moderne tider - for å ikke miste "velgerne" sine, eller den gruppen som gir dem makt. Heldigvis hjelper det ikke kristenfolket å tilpasse bibelen - det skader deres sak. (som er bra for det er en dårlig sak)
Jo mer egenart som fjernes fra bibelen, jo mer strømlinjeformet den blir - jo mindre vil den ha å si! Når alt i samfunnet er godtatt også i bibelen, og tilogmed dens språk og innhold er tilpasset slik at det ikke skal støte noen - da vil den heller ikke inspirere noen.

ah, det er en god følelse å se på mens religion desimeres i samfunnet, viker plass for vitenskapen og det håndgripelige, det logiske og det sanne - For hver generasjon får vi færre religiøse, over hele verden! selv om de religiøse selv påstår at dette ikke er tilfelle! " (Ateist)

------------------------------------------------------------
En skal jo ikke si at disse er representanter for hele befolkningen utenfor kirken, men det er likevel veldig interessant det som kommer frem!

Jeg merker at yrket jeg har valgt kommer til å bli vanskelig og utfordrende, men veldig kjekt

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ikke meningen å være ufin, men er det ikke litt drøyt å gjengi direkte sitater fra andre diskusjonsforum på nett på en privat blogg?

larsk sa...

Oppfattes ikke som ufint, men hvorfor skulle det være et problem? Jeg har markert tydelig hva som er sitat og ikke, og har oppgitt kilde, så ser ikek helt problemet ;)

Anonym sa...

Copyright. Man skal ha tillatelse til å gjengi slikt. Jeg gjorde det samme fra VL for en tid tilbake og fikk da korreks fra dem.

LA